Veel dingen zijn bij nader inzien normaler dan je denkt, en andersom ook: sommige dingen zijn wanneer je er even bij stil staat best gek. Aan het woord is corporate antropoloog Danielle Braun.

Ze heeft net een nieuw boek geschreven getiteld: Da’s gek en schuift aan bij enkele radioprogramma’s.

Spijkers met koppen

Bij Spijkers met Koppen (14 april) vraagt Dolf haar: Dus jij vind niks gek? Gek is relatief pareert Danielle.  Je moet je eigen normaal ter discussie stellen. Wat ze in al reizen vooral hoopvol vond is dat er eigenlijk voor elk probleem ergens in de wereld wel een oplossing is gevonden.

Bij de Masai -een rondtrekkend volk in Oost Afrika-  word je wanneer je iets verkeerds doet, niet direct gestraft, maar gaat de gemeenschap letterlijk en figuurlijk om je heen staan, en word je juist gecomplimenteerd. Gek? Het werkt wel.

Beluister hier de aflevering.

Langs de lijn en Omstreken

Bij het radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken (17 april) gaat het o.a. over wat we kunnen leren van China. Ze hebben het in de gezondheidszorg omgedraaid. Daar heb je een abonnement op de dokter maar hoef je niet te betalen wanneer je ziek bent. Raar?

Ik denk dat als je dit in Nederland zou doen, dokters andere adviezen zouden geven over de leefstijl van de patiënten. Dan krijg je vermoedelijk wel te horen dat je te veel eet, drinkt en rookt!

Beluister hier de aflevering.

 

Je kan het boek hier bestellen.