Uit schaamte Tex Rijnders

20,00

Ben jij een opschepper, foute-mannenlover, alfavrouw, kritiekspuier? Of, ben jij het misschien wel allemaal? Grote kans dat chronische schaamte jouw gedrag stuurt.

De essentie? Angst voor afwijzing.

In dit boek wordt Tex’ persoonlijke inzicht afgewisseld met kennis van professionals. Wat blijkt: chronische schaamte is hard-nekkig én er is mee te dealen.

Categorie:

Beschrijving

Ben jij een opschepper, foute-mannenlover, alfavrouw, kritiekspuier, gevalletje ik-pas-niet-in-de-groep, perfectionist, sensatiezoeker of controlfreak? Of, ben jij het misschien wel allemaal? Grote kans dat chronische schaamte jouw gedrag stuurt. Omdat deze vorm van schaamte (onbewust) aan je identiteit vastzit, zijn de manieren om hem te maskeren talrijk. De essentie? Angst voor afwijzing. Chronische schaamte werkt als een instabiel besturings-systeem van een PC. Het vraagt om een heuse reboot om de software voor relaties, prestaties, zelfvertrouwen en geluk beter te laten draaien. Dat proces begint met begrip over hoe schaamte werkt. In dit boek wordt Tex’ persoonlijke inzicht afgewisseld met kennis van professionals. Wat blijkt: chronische schaamte is hard-nekkig én er is mee te dealen. Erkennen, herkennen en leren bijsturen, dat biedt een uitweg. Ben jij klaar voor jouw reboot?

Over de auteur

Tex RijndersTex Rijnders, journalist en ondernemer, had van kleins af aan vele talenten die haar succes op alle levensterreinen leken te beloven. Toch is ze nooit helemaal uit de verf gekomen. Na jaren van zelfontwikkeling ontdekt ze op haar vijftigste de oorzaak van vrijwel al haar onhandige levenskeuzes. Ze besluit er voor eens en altijd korte metten mee te maken.

Uit schaamte in de media

Zo voelt het om je chronisch te schamen, Telegraaf, 21 november2019