Rouwdoula

20,00

Als vrijwilliger in een hospice maakte Patty Duijn (1973) jaren geleden kennis met de complexe emoties en keuzes die horen bij de laatste levensfase.

De gesprekken die ze voerde met de mensen die daar verbleven, inspireerden haar tot het oprichten van een bedrijf dat alles rond die afscheidsfase begeleidt. Al schrijvend over haar werk kwam ze tot de aanduiding ‘rouwdoula’: een persoonlijke coach ten tijde van rouw en verlies. Waar een doula hand- en spandiensten verricht aan het begin van het leven, doet Patty dit in de laatste levensfase, en daarna.

In dit boek lees je wat haar werk behelst, en hoe ze dit vol levenslust verricht.

Artikelnummer: Rouwdoula Categorie:

Beschrijving

Als vrijwilliger in een hospice maakte Patty Duijn (1973) jaren geleden kennis met de complexe emoties en keuzes die horen bij de laatste levensfase.

De gesprekken die ze voerde met de mensen die daar verbleven, allen ongeneeslijk ziek, en vooral ook met iedereen om hen heen, inspireerden haar tot het oprichten van een bedrijf dat alles rond die afscheidsfase begeleidt. Van het omgaan met het slechte nieuws dat een gezinslid niet meer beter wordt, tot mediation bij een lastige familiesituatie rond een naderend overlijden. Van het betrekken van kinderen bij het afscheid, tot en met de organisatie van de uitvaart. Ook daarna blijft ze, zolang het nodig is, betrokken bij de nabestaanden.

Haar missie: op een natuurlijke manier omgaan met de dood. Al schrijvend over haar werk kwam ze tot de aanduiding ‘rouwdoula’: een persoonlijke coach ten tijde van rouw en verlies. Waar een doula hand- en spandiensten verricht aan het begin van het leven, doet Patty dit in de laatste levensfase, en daarna. In dit boek lees je wat haar werk behelst, en hoe ze dit vol levenslust verricht.

Over de auteur Patty Duijn

Meer weten over Patty of haar blogs lezen? Zie pattyduijn.nl of levenslust.online.

Rouwdoula in de media

Patty staat families van terminaal zieke mensen bij als rouwdoula (Linda.nl, 26 juni 2019)

‘Rouwdoula wil taboes doorbreken’ (Noordhollands dagblad, 25 juni 2019)

Patty Duijn geeft de dood een ander gezicht (IJmuider Courant, 1 juli 2019)

Rouwdoula Patty Duijn

Rouwdoula Patty is bij je tot aan het sterfbed (De ochtendshow / AD video, 2 juli)
Rouwdoula Patty leert nabestaanden omgaan met de dood (AD,2 juli 2019)
Patty eerste ’rouwdoula’ van Nederland (Telegraaf, 2 juli 2019)

Rouwdoula, begeleiding bij leven en afscheid (Vijftig+ Magazine – zomernummer, 3 juli 2019)