Slanker door kanker

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 10 klantbeoordelingen
(10 klantbeoordelingen)

20,00

 

Op zijn 24ste krijgt Siebe Wittebrood te horen dat hij aan een zeldzame vorm van kanker lijdt. Wereldwijd zijn er maar twintig andere gevallen bekend. Er is dan ook geen standaardbehandeling voorhanden.

In Slanker door kanker schrijft Wittebrood openhartig en zonder opsmuk over de wereld van specialisten, scans, operaties, chemo en bestraling waarin hij terecht komt.

Met positiviteit en wilskracht slaagt Wittebrood erin zijn leven op een normale manier vorm te geven.

 

SKU: Kanker Categorie:

Beschrijving

Op zijn 24ste krijgt Siebe Wittebrood te horen dat hij aan een zeldzame vorm van kanker lijdt. Wereldwijd zijn er maar twintig andere gevallen bekend. Er is dan ook geen standaardbehandeling voorhanden.

In Slanker door kanker schrijft Wittebrood openhartig en zonder opsmuk over de wereld van specialisten, scans, operaties, chemo en bestraling waarin hij terecht komt. Niet zonder zelfspot schetst hij zijn medische avonturen, zoals een ongewenste vriendschap met zijn wc na het nuttigen van laxeermiddel met vanillesmaak, en ‘het opwekken van het zaad’ in de ‘rukbunker’.

Maar hij deelt ook zijn intiemste gevoelens: de angst voor een negatieve uitslag, het verdriet als hij slecht nieuws moet brengen aan zijn familie en de zwarte humor die hem en zijn grote liefde Els door de zwaarste momenten heen helpt.

Dit taboedoorbrekende boek bevat veel herkenbaars voor kankerpatiënten en hun naasten. Het laat je lachen en huilen, biedt troost en geeft inzicht.

Met positiviteit en wilskracht slaagt Wittebrood erin zijn leven op een normale manier vorm te geven.

Wiebe Wittebrood

Siebe is op 11 juni jongstleden overleden. Lees hier In memoriam Siebe.

Blog

10 beoordelingen voor Slanker door kanker

 1. Waardering 5 uit 5

  Anneke van der Kruk

  Een open en eerlijk boek. Positief en kritisch met humor geschreven. Het boek neemt je mee in het leven van twee jonge sterke mensen, die zich niet willen laten leiden door de kanker, maar hun eigen positieve weg zoeken in het doolhof van onderzoeken, emoties en de ziekenhuiswereld.
  Een eye-opener voor een ieder die werkzaam is in de zorg. Dit boek kan zo op de verplichte leeslijst van alle artsen en verpleegkundigen in opleiding!

 2. Waardering 5 uit 5

  Paul

  Wat een mooi geschreven boek, pakkend zoals siebe weet te beschrijven hoe de hele situatie hem overkomt, en dat toch met een hoop bijzondere humor. Gelezen met een hoop gelach, gegrinnik, en maar ook met een traan. Een echte aanrader

 3. Waardering 5 uit 5

  Marja Visser-Eelsing

  Een boeiend verhaal! In 1 adem uitgelezen. Verdrietig, humor,je weet niet half wat er allemaal speelt met zo’n rotziekte. Lief gezin, sterke mensen, goed boek!

 4. Waardering 5 uit 5

  Jacqueline

  Een zeldzaam mooie ervaring om dit te kunnen lezen. Twee jonge sterke mensen die voor het leven gaan en heel puur zonder opsmuk, maar met humor en positiviteit de lezer laten zien hoe het kan. Het is niet iedereen gegeven om op deze manier in het leven te staan. Dat is wat ik zeker kan meenemen na het lezen van dit verhaal. Maar het is ook heel eerlijk geschreven; Ik denk dat ik nu een klein beetje Jan begrijpen welke fysieke en mentale pijn elke kanker patiënt moet meemaken. Ik denk bijvoorbeeld dan aan een fragment waarop deze lieve jonge mensen voor de zoveelste keer zitten te wachten op een uitslag en aan het gezicht van de arts proberen af te lezen hoe het er voor staat. En dat niet 1 keer, maar ontelbare keren. Diep diep respect!

 5. Waardering 5 uit 5

  Maartje vd Kruk

  Prachtig boek over een sterk en dapper koppel die samen ondanks veel slecht nieuwsberichten hun leven leven! Respect voor hun positiviteit!

 6. Waardering 5 uit 5

  Sandra

  Een boek met een lach en een traan waarin Siebe samen met Els de kwetsbaarheid laat zien als mens, partner, vader en zorgverlener.
  Voor iedereen een aanrader maar in het bijzonder de mensen die werkzaam zijn in de zorg, nooit te oud om te leren!

 7. Waardering 5 uit 5

  Marja

  Een indrukwekkend verhaal met een lach en een traan.

 8. Waardering 5 uit 5

  Jannie Pol

  Sterk en bijzonder
  Herkenbaar
  Maar heel veel sterkte voor dit jonge gezin

 9. Waardering 5 uit 5

  Trudie

  Geweldig zoals geschreven is en dat je dat kan als je iedere keer weer een uitslag krijgt die negatief is om toch weer de positieve dingen te zien
  Ik wens jullie en jullie familie heel veel sterkte

 10. Waardering 5 uit 5

  Hans

  Ontroerend relaas van een reis door de nacht. Ver van mijn bed en toch – door de pakkende beschrijving – zo dichtbij. Wanneer komt de Engelse versie?

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *