Voor Rob van Donselaar (1952) is muziek een onmisbaar deel van het leven. Als kind heeft hij gitaarles en leert hij zichzelf piano spelen.

In de jaren zeventig speelt hij in bands als de Bintangs, Vitesse (met Herman Brood) en Cake. In 1975 begint hij in Haarlem opnamestudio Zeezicht, die later verhuist naar de polder bij Spaarndam.

Rob van DonselaarRob ontwikkelt zich als studiobaas en producer en werkt, soms ook als gastmuzikant, samen met grote binnen- en buitenlandse namen: Rowwen Hèze, Loïs Lane, Guus Meeuwis, Doe Maar, Candy Dulfer, Abel, Bill Wyman (ex-Rolling Stone) en rapper Snoop Dogg.

 

Rock-‘n-Roll in de polder

In Studio Zeezicht vertelt Rob van Donselaar enthousiast over zijn werk, maar ook over zijn gezin en het rock-’n-rollbestaan. Een zelfportret vol muzikale anekdotes.

‘Good day to you, sir. Is this Stoedio Zeeziekt?’

‘Yes sir, it is,’ zeg ik.

‘Okay, I am a lawyer in LA and a client of mine wishes to work in your studio at the end of March. Is your studio available?’

Ik wacht en denk na. Er zijn klanten eind maart, maar die afspraken kan ik misschien verschuiven… ‘How many days sir, and who is your client if I may ask?’, vraag ik nieuwsgierig.

‘His name is Snoop, Snoop Dogg. You’ve probably heard that name before’.

 Je kan het boek hier bestellen.