Mikkel Hofstee was te gast bij het programma Hemmen bij BNR en sprak over ons oerverleden. De mens is helemaal niet geschikt om dagen achtereen op kantoor te zitten achter de computer. Daar wordt ons brein knettergek van!

De mens leeft in ongekende welvaart, en toch worstelen we met het moderne leven. En dat heeft alles te maken met onze oer-genen. Mikkel Hofstee, begeleidt mensen naar een gezonder en gelukkiger leven, met zijn bedrijf Lifeguard. En hij heeft het boek Oermens 2.0 geschreven.

Let wel! Mikkel is niet tegen de vooruitgang – het heeft ons ver gebracht – maar hij pleit voor iets meer begrip voor onze oergenen en hoe we daar beter mee om kunnen gaan. Allereerst moeten we trots zijn op onze genen. Het is eigenlijk een wonder hoe de mens zich in de loop van de eeuwen heeft aangepast aan de omgeving. Prachtig.

Meer kennis over onze oergenen helpt

Maar… in de moderne consumptie maatschappij worden we door diezelfde oergenen constant verleid en daar moeten we ons beter tegen wapenen. Zo bewegen we minder, eten we te veel en te ongezond, slapen we te weinig en zitten we teveel binnen. Bovenal hebben we veel teveel stress. Wat is de remedie?

Luister hier het interview terug. (17 april BNR)