Gisteravond was de boekpresentatie van Chief Ouwe Dibbes, het boek over de avonturen die de rotterdammer Sander de Kramer in Sierra Leone beleefde.

Sander kreeg het eerste exemplaar van zijn boek -opgetekend door journalist Jochem Davidse- uitgereikt door Robin van Persie en Najib Amhali. Ook burgemeester Ahmed Aboutaleb stond op het podium. Genoeg reden dus voor een mooi feestje.

Van Persie en Amhali waren al langer fan van Sander en steunen zijn liefdadigheidswerk in het arme Afrikaanse land. Het land werd tien jaar geleden uitgeroepen tot ’de slechtste plek op aarde’. Sindsdien is Sander actief en heeft zijn stichting het lot van 200.000 kinderen uit diamantmijnen en slachtoffers van de burgeroorlog in Sierre Leone veranderd.

 

Het boek Chief Ouwe Dibbes

Auteur Jochem Davidse vergezelde Sander de Kramer op zijn bizarre reizen en goot zijn verhaal in boekvorm: een mix van reisreportage en biografie. Even geestig als aangrijpend laat Chief Ouwe Dibbes zien hoeveel moois er kan voortkomen uit grenzeloze bevlogenheid, eindeloos optimisme en Rotterdamse creativiteit

Met de opbrengst van dit boek wordt in Sierra Leone een school gebouwd.

Sander is een onvervalste held. Daarover was iedereen het gisteren eens. Sander legt hieronder nog wel even uit hoe dat ging met Robin van Persie na een benefiet wedstrijdje voetballen …

 

foto: Paul Den Toom waarvoor dank!

 

 

Hieronder het portret dat RTV RIJnmond over Sander maakte.

 

Bestel het boek en help mee!

Je kan het boek hier bestellen.